Meteen naar de inhoud

tarieven en vergoedingen

Psychologische behandeling wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering indien uw huisarts u hiervoor verwijst. De huisarts maakt een inschatting van de ernst van uw klachten en verwijst u op grond daarvan. De psychologen in onze praktijk leveren gecontracteerde zorg. Dit betekent dat er een overeenkomst is met uw zorgverzekeraar, waardoor de kosten van de behandeling volledig vergoed worden met uitzondering van het wettelijk verplichte eigen risico.

De kosten van de behandeling worden door uw behandelaar rechtstreeks digitaal aan uw zorgverzekeraar gefactureerd. Dit gebeurt maandelijks. U krijgt zelf geen nota voor de behandeling. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Iedereen boven de 18 jaar heeft wel een eigen risico. De overheid stelt jaarlijks de hoogte van dit eigen risico vast. De kosten van uw behandeling vallen onder het eigen risico.

Soms kiezen mensen er voor de kosten van de behandeling zelf te betalen en niet via de ziektekostenverzekering te laten lopen. Dit kan bijvoorbeeld om privacy redenen zijn of omdat iemand een zeer hoog eigen risico heeft. Ook vallen niet alle klachten en problemen onder de verzekerde zorg. In dat geval kunt u bij het secretariaat navragen welk tarief voor u van toepassing is.